Choď na obsah Choď na menu
 


:( Medzinárodný deň opustených zvierat - 18.8. 2012 :(

17. 8. 2012

Medzinárodný deň opustených zvierat - 18.8. 2012

Každá tretia augustová sobota je venovaná práve im - zvieratám bez domova, zvieratám, ktoré sú v útulkoch, tým, ktoré sa túlajú a najmä tým, ktoré už nie sú medzi nami len preto, že pre nich nebolo miesto.

Tento rok pripadá Národný deň zvierat bez domova na 18.8.2012, zapáľte preto v ten večer sviečku ako prejav súcitu a spomienok. Porozmýšľajte nad adoptovaním si zvieratka z útulku, nad kastráciou vášho psa alebo mačky, ak viete, že ich potomstvo nedokážete umiestniť.

 


Tento deň bol určený medzinárodnými organizáciami na ochranu zvierat každoročne na tretiu sobotu v mesiaci august. Jeho cieľom je zvýšiť povedomie o vážnej situácii opustených zvierat v útulkoch a zvierat bez domova a dať do pozornosti dôležitosť sterilizačných programov, ktoré zabraňujú narodeniu tých, ktorí by skončili na ulici a s veľkou pravdepodobnosťou uhynuli. Možeme a mali by sme sa rozhodnúť znižovať populáciu v útulkoch, pretože milióny psov a mačiek vo svete každoročne umierajú kvôli nedostatku potencialnych nových domovov.

Existuje niekolko možností, ako možete pomôcť:

• Rozširujte informácie o zodpovednom vlastníctve psa/mačky
• Buďte súčasťou a podporujte sterilizačné programy
• Adoptujte, nekupujte – zachranite dve zvieratká – to, ktoré si vezmete domov a to, ktoré vďaka tomu príde do útulku
• Zodpovedne si vyberajte zvieratko, ktoré bude v sulade s vaším životným štýlom, aby ste sa vyhli situácii, že sa ho budete potrebovať vzdať
• Tí aktívnejší – organizujte stretnutia na podporu ochrany zvierat, mikročipizácie a sterilizačných programov, naplánujte si spoločné venčenie s vašimi kamarátmi, ponúknite svoju pomoc, nech je akákoľvek, najbližšiemu útulku alebo karanténnej stanici.

Každá malá pomoc z vášho pohľadu je veľkou pomocou pre nás a najmä pre zvieratká.

Ďakujeme!

P.S.: Tu je link na event, ak by ste radi dali vediet aj svojim znamym:
https://www.facebook.com/events/140256412781469/

 

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/419959_10150995528241513_1592148164_n.jpg

ZDROJ : http://www.facebook.com/UtulokPiestany

 

 

Komentáre

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.